Muziek als taal voor emoties

Muziek als taal voor emoties

Voor:

  pubers vanaf 14 jaar
Door:
  Jolien Vrolix, muziektherapeut

Plaats:

   Zelem,Hasselt of Beringen
Kostprijs:

  2.5 euro per sessie

  aanwezigheid op alle sessies wordt verwacht
Inschrijven:

  verplicht minimum 4 dagen op voorhand via

   info@mijntherapeut.be
Data: 

    najaar

Ons lichaam is een zelfregulerend systeem. Het weet perfect wanneer het in balans is of wanneer we het contact met onszelf wat verloren zijn. Dat kan zich uiten in het niet spreken van onze waarheid. Iets willen zeggen, maar niet weten hoe. Vaak last hebben van keelpijn of keelontsteking. Er zit dan een ‘blokkade’ op je stem. Soms gebruik je je stem verkeerd, soms stapelt lichamelijke spanning zich op in je stembanden. Vaak ligt de oorzaak echter veel dieper. Naast het werken rond stem, zullen we ook muziekinstrumenten gebruiken om in contact te komen met onze eigen emoties. Via het musiceren maken we contact met onze (onbewuste) gevoelens en brengen deze tot uiting.

 

Tijdens deze sessies leren we je hoe je terug contact kunt maken met jouw stem, door te gaan luisteren wat jouw lichaam je vertelt. Wat voel je? Wat dient zich aan? Wat is jouw innerlijke dialoog? Ik leer je hierbij een aantal technieken, maar we gaan vooral ook plezier maken, los van de techniek! Het doel is het ervaren van vrijheid en plezier in het zingen en musiceren! Het is zo fantastisch je te mogen laten horen! Er te mogen staan! Om het lied van je hart te mogen zingen!

 

Dit is een workshop in een reeks van 5 sessies. Elke sessie werk ik graag met een ander thema waarbij je telkens op een nieuwe manier verschillende deeltjes van je lichaam en stem leert verkennen en losmaken. Samen in groep leren we hoe de stem een hulpmiddel kan zijn om in jezelf te geloven en in je kracht te komen staan.

  

 Heb je wel eens een krop in de keel? Voel je je vaker onzeker? Ben je bang om ruimte in te nemen? Of wil je gewoon graag zingen en meer vertrouwen in je lichaam opbouwen, dan is deze workshop iets voor jou!